Variëteiten

Alle onderstaande variëteiten worden geteeld op ons bedrijf. 

Jonagored

De Jonagored is een kleurmutant van het appelras Jonagold ontdekt door de Belgische boomkweker Jos Morren (Waar Leen en ik nog gewerkt hebben) uit het Limburgse Halen in 1980.

Jonagold

Jonagold is ontstaan door een kruising van de 'Golden Delicous' en de 'Jonathan'. Grote tot zeer grote appel met roodgroene kleur en opvallende rode blos. Het lichtgele vruchtvlees is knapperig, smaakt fris en is sappig, met een perfecte zoetzuur balans.

Elstar

De Elstar is een appel met een rode blos op een geelgroene ondergrond. Elstar is een heerlijke zoete rode herfstappel met een uitstekende smaak en een licht aroma. Lekker om zo te eten of om een heerlijke taart van te bakken.

Alkmene

Alkmene is een oranjerode appel op een gele ondergrond. De vruchten hebben een Cox's-aroma: zoetzuur. Het vruchtvlees is roomwit en vrij stevig tot tamelijk hard. Alkmene kan voor het maken van appelmoes gebruikt worden.

Cox

Cox's Orange Pippin, in spreektaal ook simpelweg cox genoemd, is een kleine, bleekgroene appel, die bij het rijper worden geelgroen met oranjerode blos en strepen kleurt.

Santana

Santana is een allergie-arme appel, waardoor mensen met een appel allergie deze appel wel kunnen verdragen. Ze is schurftresistent en daardoor geschikt voor de biologische teelt. Het is een iets gestreepte tot donkerrode appel op geelgroene ondergrond. De rijpe appel heeft een friszure en aromatische smaak. Het vruchtvlees is vrij hard, knapperig en sappig. 

TOPAZ

De Topaz is een van de beste resistentie-appels die er zijn. De Topaz-appel heeft bijna nooit last van ziektes, en heeft een lekkere smaak; te vergelijken met een Elstar.

Boskoop

Schone van Boskoop, ook goudrenet, goudreinet of goudreinette genoemd.Schone van Boskoop is een stevige, zurige appel en heeft een droge, soms ruwe, schil. Het klokhuis is klein en heeft weinig zaad. Omdat de appel zurig en stevig is, wordt hij veel gebruikt voor producten die verhit worden, zoals appelmoes.

Doyenne

De Doyenné du Comice is een handpeer en is van de handperen, na Conference, het meest geteelde ras in België en Nederland. De peer kan ook als stoofpeer gebruikt worden. Het is een zeer goede, zoete en sappige handpeer met een aromatische smaak en smeltend vruchtvlees.

St. Remy

Pyrus communis Saint Rémy is een oud ras van stoofpeer, afkomstig uit Frankrijk. De naam verwijst naar Sint-Remigius van Reims.

Conference

De Conference is een tamelijk grote handpeer met veel roest en is vanwege de bewaarbaarheid het in België en Nederland meest geteelde ras. Het sappige vruchtvlees is lichtoranje en zoet. De schil is hard.

  • Facebook

Koenraad Van Eykeren
Oudemansdijk 1A

9988 Watervliet

+32 9 379 84 91

koenraad.van.eykeren@telenet.be